Image Systems affärsområde RemaSawco erhåller order på drygt 5,5 MSEK från AB Karl Hedin

Beställningen omfattar leverans av ett komplett system för optimering och kvalitetssortering till det nya justerverkshyvleriet vid anläggningen i Krylbo. Leveransen baseras bland annat på systemen RS-BoardScannerQ och RS-StrengthGrader.

Leverans och driftsättning är planerade till årsskiftet 2023/2024.

”Det är hedrande att få fördjupa samarbetet med AB Karl Hedin, en av landets främsta trähandelskoncerner med bland annat 5 sågverk, 7 emballagefabriker samt 49 bygghandlare. Att AB Karl Hedin valt RemaSawco som leverantör vid sin nya produktionsanläggning i Krylbo, är ett kvitto på att vi fokuserar på rätt områden med våra produkter. Vi tackar AB Karl Hedin för förtroendet och ser verkligen framemot att arbeta vidare tillsammans.” säger Emilien Saindon, VD för RemaSawco.

 

RS-BoardScannerQ är ett helautomatiserat avsyningssystem för brädor och plank i tvärsmatat flöde i råsorteringar, justerverk och vidareförädling. Systemet utför automatisk fyrsidig kvalitetsavsyning helt utan behov av vändning. Mättekniken kombinerar tracheid- (fiber), dimension- och vision-data. Systemet möjliggör höga hastigheter med bibehållen mätnoggrannhet och bevisat högre utbyte vid hållfasthetsklassning.

Frågor besvaras av:
Johan Friberg, Koncernchef, telefon 013-200 100, e-post johan.friberg@imagesystems.se

Image Systems är ett svenskt högteknologiskt företag och en ledande leverantör av produkter och tjänster inom högupplöst bildbehandling. Genom att ständigt utmana marknadens koncept och istället erbjuda nya och mer effektiva lösningar hjälper vi våra kunder att nå ökad framgång i sina affärer. Företaget vänder sig till ett stort antal branscher globalt och verksamheten bedrivs i två affärsområden RemaSawco och Motion Analysis. Image Systems har drygt 90 anställda på kontor i Sverige, Finland och Norge. År 2020 omsatte koncernen 167 Mkr. Aktien är noterad på Nasdaq Stockholmsbörsens Small Cap lista och handlas under tickern IS. För ytterligare information besök vår webbplats www.imagesystemsgroup.se